Министърът на културата Кръстю Кръстев пристигна в Смолян за поклонението пред

...
Министърът на културата Кръстю Кръстев пристигна в Смолян за поклонението пред
Коментари Харесай

Министър Кръстев: Смолян трябва да се гордее, че Емилия Ованесян обрече живота си на града

Министърът на културата Кръстю Кръстев дойде в Смолян  за поклонението пред актрисата Емилия Ованесян, която почина при пожар предходната седмица.  " Смолян  би трябвало да се гордее, че един подобен човек, подобен създател обрече живота си на града ", сподели министърът.



Кръстев, който дълги години бе шеф на Родопски трагичен спектакъл „ Николай Хайтов “, не скри, че актрисата е била забележителна част от живота му като човек и създател. „ С нея започнахме преди 27 години тук. Колко доста хубави неща са минали през главата ми. Тя имаше доста благоприятни условия. Това е почтено за почитание, хората би трябвало да го знаят “, добави Кръстю Кръстев.

Поклонението пред тленните остатъци на актрисата стартира в 10:00 часа и ще продължи до 13:00 часа. Десетки поданици на града и културни дейци се простиха с актрисата.

Кметът на община Смолян Николай Мелемов също сервира цветя. Той съобщи, че ще направи предложение в Общинския съвет зала в театъра да бъде кръстена на Емилия Ованесян. „ Това е най-малкото, което може да се направи за нея. Тя заслужава почитта на цялата смолянска общност и на всички хора, които обичат театъра и културата. Трябва да почитаме, да почитаме хората, които са дали живота си на Смолян и културата “, уточни кметът на Смолян.  
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР